WELKOM BIJ MAYA INZICHT

 

Mijn fascinatie met de Maya-kalenders en de manier waarop ze naar ons bestaan keken heb ik weer opgepakt na een pauze van 6 jaar. In de jaren 2011 en 2012 heb ik de kalender als een onderzoeksproject behandeld. Het verslag hiervan is nog te lezen onder "Archief MayaProject 2011". Ik keek naar de voorspellende inzichten over die tijd en zocht een verbinding met de gebeurtenissen in de wereld. Soms kon ik die wel vinden, soms kon ik ze niet met elkaar verbinden. Het was wel een roerige periode en dat is het na 2012 ook gebleven. De beloftes van een nieuwe wereld, een nieuwe impuls [niet alleen door de Maya's genoemd] leken uit te blijven. In tegendeel, de bestaande maatschappelijke en economische structuren lijken de touwtjes steviger aan te spannen.

En toch ..... Er zijn veel initiatieven die duiden op een nieuw bewustzijn. Een bewustzijn dat niet de persoonlijke verrijking als brandpunt heeft, maar oog heeft voor een aarde in balans, een sociale samenleving waarin men elkaars talenten waardeert en ondersteunt.

Het zijn voor mij persoonlijk ook roerige tijden en de wereld biedt mij geen antwoorden waarmee ik kan begrijpen wat er gebeurt en waarom het gebeurt. De realiteit van het alledaagse laat mij een sombere ontwikkeling zien van meer wederzijds wantrouwen. Vijandsbeelden geven geen gevoel van veiligheid. Het voeden van angst zal nooit geluk of enige vorm van harmonie brengen. En harmonie is iets wat iedereen wel verlangt. Toch????

Opnieuw ben ik in de Maya-kalenders gedoken, omdat hieruit veel inzicht te halen valt over waarom de dingen gebeuren die gebeuren. Zowel in de wereld als in de persoonlijk sfeer. Opnieuw ben ik gaan kijken naar de Tonen en de Zegels die samen de Tzolkin voortbrengen. Energetische impulsen die op ons los gelaten worden vanuit het Galactische Centrum. Want de aarde draait niet alleen om de zon, ons zonnestelsel draait zelf ook om een centrum en dat ligt in de Melkweg. Wat mij betreft is het tijd om ons wereldbeeld èn bewustzijn uit te breiden naar een ruimere kosmos.

mayanmemories © mikolas kravjansky© Mikulas Kravjansky

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com