Hier vind je mijn persoonlijke notities bij gebeurtenissen die daartoe aanleiding gaven.  Met name wanneer gebeurtenissen te plaatsen waren in de kalenderfase. Het zijn overpeinzingen, persoonlijke interpretaties, waarnemingen en ervaringen.

Ik had even wat tijd nodig om mijn observatieproject te overzien en er een afsluitend stuk over te schrijven. Maar hier is het dan en het is een volumineus product geworden.

Om het Universele Tijdperk (de Negende Golf) zijn beslag te laten krijgen is er een sterke aansporing om ons te concentreren op eenheidsbewustzijn en ons ego opzij te zetten. Vanuit spirituele hoek worden we al langer uitgenodigd, of verleid zo je wilt, om onze focus te verschuiven van ego naar eenheid. Hoewel ik de waarde hiervan onderschrijf, lijkt het me goed om hier wat kanttekeningen te plaatsen en dit thema een beetje te verhelderen. Ik gebruik overigens eenheidsbewustzijn en universeel bewustzijn door elkaar.

Volgens Calleman's tijdschema is vandaag, 28 oct 2011, de Mayakalender tot een eind gekomen.

Diverse landen in de periferie van de Eurozone verkeren in zwaar weer. Griekenland, Ierland en aanstonds Portugal worden overeind gehouden. Italië en Spanje balanceren op een wiebelig koord. (10e dag / 12 Hond)

Recentelijk heeft men in de deeltjesversneller CERN ontdekt dat er deeltjes zijn, neutrino's, die sneller gaan dan het licht. Hierdoor geïnspireerd heb ik het volgende stuk geschreven.

Dit "nieuws" heb ik verhuisd naar Persoonlijke Noten, omdat ik hier te veel vragen bij heb en het niet kan plaatsen in het licht van de Mayakalender. Op de 1e dag van de 4e fase bazuint het wereldnieuws met groot geschal dat Osama Bin Laden is gedood door een Amerikaanse speciale eenheid. (1e dag / 3 Draak)

Het Universele Tijdperk (de Negende Golf) loopt nu al een tijdje, we zijn inmiddels over de helft (10e fase). Het oude bewustzijn doet luid van zich spreken, het nieuwe bewustzijn steekt in verschillende vormen de kop op.

Met de verkiezingen voor de Provinciale Staten in maart 2011 hebben Haagse politici zich weer prominent in de kijker gespeeld. Een goede aanleiding om het politieke systeem eens tegen het licht van de Maya Code te houden.

Op 23 juli werden we opgeschrikt door twee aanslagen in Noorwegen, waarschijnlijk beide door één persoon gepleegd.

De ophef die recent is ontstaan over de bonus van de ING-top en de afhandeling vind ik typisch een conflict tussen nieuw en oud bewustzijn.

Dit najaar zullen drie kometen de aarde erg dicht naderen op hun reis door de ruimte. Het zijn Honda, Elenin en Levi. Elenin wordt als de belangrijkste van deze drie beschouwd. Wat hiervan de gevolgen zullen zijn voor onze planeet is op dit moment niet goed vast te stellen. Wel opmerkelijk zijn echter een aantal profetieën over het verschijnen van deze hemellichamen in relatie tot het einde der tijden.

Calleman legt een relatie tussen de aardbeving in Japan en de Maya Kalender. Hij voert hiervoor een tweetal argumenten aan.

In 2010 werden we geconfronteerd met Wikileaks en snel hierna met Anonymous. In 2011 verschijnt LulzSec en nu bundelen beide laatstgenoemden hun krachten in Operation Anti-Security.

De onthullingen van Wikileaks zijn wel in te passen in het kader van het Galactische Tijdperk waarin waarheid een belangrijkere waarde vertegenwoordigt dan macht en achterkamertjespolitiek. Het begrip transparantie lijkt in deze Tijd helemaal  op zijn plaats.

De meeste zuidelijke deelnemers aan een verenigd Europa zitten in moeizaam economisch vaarwater. Griekenland heeft een 2e lening gekregen. Portugal staat ook min of meer onder curatele. Spanje en Italië hebben nog niet aangeklopt bij het IMF, maar ook deze landen hebben een enorme staatsschuld.

Met elk nieuw Tijdperk vindt er een tijdsversnelling met een factor 20 plaats. Dat betekent dat alle gebeurtenissen en processen 20x zo snel verlopen in vergelijking met het vorige Tijdperk.

De manier waarop we de werkelijkheid waarnemen is afhankelijk van de toestand waarin ons bewustzijn verkeert. De Maya's en andere inheemse volkeren hebben hierop een interessante kijk.

Bestuursvormen waar machthebbers éénkoppig aan het roer staan zijn niet meer van deze Tijd. In het Galactische Tijdperk is het bewustzijn al gericht op een ander "niveau". De nieuwe waarden gaan over rechtvaardigheid, recht doen aan, respect en ruimte geven aan al wat leeft.

HET PROJECT ARCHIEF

maya calendrio 571013 geel 200px

       UNIVERSELE TIJD
       •   actualiteit
       •   persoonlijke noten
       •   occupy
      GALACTISCHE TIJD
      BIBLIOTHEEK
      BRONNEN
      VERANTWOORDING
     

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com