maya codex dresden

...  WAT IK ER VAN BEGRIJP  ...

...  Is De Maya Kalender een systematische optekening van de tijd. En de tijd die het omspant is enorm uitgestrekt: namelijk miljarden jaren.

...  Is de Maya Kalender of Maya Code een geschiedenis van het leven in al zijn gelaagdheden: van de aarde en de wereld, ons zonnestelsel en de melkweg, en waarschijnlijk het hele universum. De geschiedenis volgens deze Maya Kalender loopt tot ergens rond 2012. Over de tijd hierna geeft de Maya Kalender geen informatie. Wat mij betreft is het einde van deze kalender niet per definitie ook het einde van de tijd en ik verwacht dan ook geen apocalyps waarbij de aarde of de wereld ophoudt te bestaan.

Essentiële onderdelen van de Maya Kalender zijn: de Tijdperken (Onderwerelden), de Fasen (Hemelen) en de Tzolkin. Deze 3 basiselementen zal ik afzonderlijk kort toelichten.

Over de totstandkoming van deze kalender zijn diverse ideeën gelanceerd en ik wil dat hier voorlopig buiten beschouwing laten omwille van een poging de kalender enigszins inzichtelijk te maken. Dat het een meesterwerk is, staat voor mij buiten kijf.

 

 

 

 

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com