Hier kan je een korte beschrijving lezen van de 20 zegels of dagheersers. Ik heb het opgeschreven vanuit mijn kennis, waarneming en ervaring.

krokodil - imixKrokodil / Draak (Imix)
Krokodil symboliseert het (oer)moederschap. Deze energiefrequentie resoneert met de instinctieve krachten en gevoelens waaruit nieuwe ideeën geboren worden. Het karakter is voedend, verzorgend en koesterend. Het staat onder invloed van het oosten wat deze energie een activerende kwaliteit meegeeft. Krokodil staat ook bekend als Draak.

 

zegel wind - ikWind (Ik)
Wind symboliseert adem: de levenslucht en de adem van de geest. Deze energiefrequentie is beweeglijk en veranderlijk. Het resoneert met het intellect en de verbeelding. Het karakter is communicerend en inspirerend. Deze dagheerser staat onder invloed van het noorden wat er een afstandelijke kwaliteit aan toevoegt.

 

zegel nacht - akbalNacht (Akbal)
Nacht symboliseert duisternis: het onbewuste, het innerlijk. Deze energiefrequentie is rustig en bedachtzaam. Het resoneert met het gevoel, de intuïtie en de droomwereld. Het karakter is ontvangend, beschermend en bespiegelend. Deze dagheerser staat onder invloed van het westen wat er een kwaliteit van verwerking aan toevoegt.

 

zegel zaad - kanZaad (Kan)
Zaad symboliseert groeikracht. Deze energiefrequentie is creatief. Het resoneert met alles wat leven schenkt: voeding, voortplanting en sexuele kracht. Het karakter is vernieuwend. Deze dagheerser staat onder invloed van het zuiden wat er een kwaliteit van vruchtbaarheid aan toevoegt. Zaad wordt ook Hagedis of Maïs genoemd.

 

zegel slang - chicchanSlang (Chicchan)
Slang symboliseert (instinctieve) levenskracht. Deze energiefrequentie is electrisch. Het resoneert met alles wat wil overleven, met vitaliteit. Het karakter is flexibel, niet voor één gat te vangen, en onder bedreiging giftig. Deze dagheerser staat onder invloed van het oosten wat er een kwaliteit van vernieuwing aan geeft.

 

zegel dood - cimiDood / Wereld Overbrugger(Cimi)
Dood symboliseert overgave. Deze energiefrequentie is overbruggend. Het resoneert met alles wat wil transformeren. Het karakter is helend. Deze dagheerser staat onder invloed van het noorden wat er een kwaliteit van subtiliteit aan geeft. Dood wordt ook Uil of Wereld Overbrugger genoemd.

 

zegel hand - manikHand (Manik)
Hand symboliseert contact. Deze energiefrequentie is verbindend. Het resoneert met alles wat samenhang zoekt. Het karakter is bemiddelend. Deze dagheerser staat onder invloed van het westen wat er een kwaliteit van vrede aan geeft. Hand wordt ook Hert genoemd.

 

zegel ster - lamatSter (Lamat)
Ster symboliseert harmonie. Deze energiefrequentie is groei. Het resoneert met schoonheid en kunst. Het karakter is samenklinkend. Deze dagheerser staat onder invloed van het zuiden wat er een kwaliteit van helderheid aan geeft. Ster wordt ook Konijn genoemd.

 

zegel maan - mulukMaan (Muluc)
Maan symboliseert de levensstroom. Deze energiefrequentie is beweging, vooral bewogenheid. Het resoneert met het emotionele leven. Het karakter is meelevend, invoelend, aanvoelend. Het staat onder invloed van het oosten wat er een activerende kwaliteit aan geeft wat tot heftigheid kan leiden. Maan wordt ook Water of Regen genoemd.

 

zegel hond - ocHond (Oc)
Hond symboliseert trouw. Deze energiefrequentie is onvoorwaardelijke liefde. Het resoneert met alles wat met "het delen met elkaar" te maken heeft zoals samenwerking, kameraadschap en metgezelschap. Het karakter is loyaal, betrouwbaar. Deze dagheerser staat onder invloed van het noorden wat er een onpersoonlijke kwaliteit aan geeft.

 

zegel aap - chuenAap (Chuen)
Aap symboliseert creativiteit. Deze energiefrequentie is speelsheid. Het resoneert met het innerlijke, magische kind dat open, vrolijk en vrij van illusie en façade is. Het karakter is puur. Deze dagheerser staat onder invloed van het westen wat er een transformerende kwaliteit aan geeft.

 

zegel mens - ebMens (Eb)
Mens symboliseert vrije wil. Deze energiefrequentie is toewijding. Het resoneert met verantwoordelijkheid en zorgzaamheid. Het karakter is “betrokken zijn”. Deze dagheerser staat onder invloed van het zuiden wat er een ongedwongen en ook warme kwaliteit aan geeft. Mens wordt ook Weg of Gras genoemd.

 

zegel riet - benRiet / Hemelwandelaar (Ben)
Riet symboliseert leiderschap. Deze energiefrequentie is kracht. Het resoneert met gezag en competentie. Het karakter is zelfbewust. Deze dagheerser staat onder invloed van het oosten wat een activering aan het bovenstaande geeft. Riet wordt ook Hemelwandelaar genoemd.

 

zegel jaguar - ixJaguar / Tovenaar (Ix)
Jaguar symboliseert (universele) intelligentie. Deze energiefrequentie is doordringbaarheid. Het resoneert met innerlijk weten en alles wat buiten tijd en ruimte bestaat. Het karakter is betoverend. Deze dagheerser staat onder invloed van het noorden wat er een paranormale kwaliteit aan geeft. Jaguar wordt ook Tovenaar of Sjamaan genoemd.

 

zegel arend - menArend / Adelaar (Men)
Arend symboliseert boodschapperschap. Deze energiefrequentie is licht. Het resoneert met inzicht en vooruitziende blik. Het karakter is zien in de betekenis van inzien, overzien, doorzien. Deze dagheerser staat onder invloed van het westen wat er een kwaliteit van bespiegeling aan geeft. Arend wordt ook Adelaar genoemd.

 

zegel uil - uilUil / Krijger (Cib)
Uil symboliseert intuïtie. Deze energiefrequentie is onderzoekend. Het resoneert met wijsheid en diepzinnigheid. Het karakter is mediamiek, het "zien in het donker". Deze dagheerser staat onder invloed van het zuiden wat er een kwaliteit van rijpheid aan geeft. Uil wordt ook Krijger of Gier genoemd.

 

zegel aarde - cabanAarde (Caban)
Aarde symboliseert stabiliteit. Deze energiefrequentie is coördinerend en synchroniserend. Het resoneert met de "overkoepelende orde der dingen", het kennen van de juiste tijd en plaats. Het karakter is verankerend en "proces ondersteunend". Het staat onder invloed van het oosten wat er de “kracht van de eigen overtuiging” aan geeft. Aarde wordt soms Aardbeving genoemd.

 

zegel spiegel - etznabSpiegel (Etznab)
Spiegel symboliseert reflectie. Deze energiefrequentie is ontvangend en onderscheidend. Het resoneert met oordelen en bespiegelen. Het karakter is ordenend door het goede van het kwade, het echte van het onechte te scheiden. Het staat onder invloed van het noorden wat er een abstracte kwaliteit aan geeft. Spiegel wordt ook Vuursteen genoemd.

 

zegel storm - cauacStorm (Cauac)
Storm symboliseert zuivering. Deze energiefrequentie is transformerend. Het resoneert met verandering, omwenteling, revolutie. Het karakter is katalyserend. Deze dagheerser staat onder invloed van het westen wat er een dieptewerking aan geeft. Storm wordt ook Stortbui genoemd.

 

zegel zon - ahauZon (Ahau)
Zon symboliseert voltooiing. Deze energiefrequentie is het geestelijke vuur dat in iedereen brandt. Het resoneert met idealen, eenheidsbewustzijn en toewijding. Het karakter is verlichtend. Deze dagheerser staat onder invloed van het zuiden wat er een kwaliteit van volwassenheid aan geeft. Zon wordt ook Licht genoemd.

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com