Het zesde Tijdperk bouwt voort op de eerste vijf. Het zal in de laatste (13e) fase resulteren in de eerste landen en volkeren (naties), religies, bouwwerken, kunst, schrift en natuurwetenschap.

Het begin van dit tijdperk wordt gedateerd op ruim 5.000 jaar geleden: 3100 v.Chr. De laatste (13e) fase is een kleine 394 jaar geleden ingegaan: 1617 na Chr. Tijdens deze Periode ontwikkelt zich in het bewustzijn een scheiding tussen goed en kwaad. Men gaat denken in oordelen, waarden, rangen en standen (hiërarchieën). Beloning en straf doen hun intrede. Er verschijnen wetten en regels. De ontwikkeling van het schrift maakt het mogelijk om informatie voor lange tijd, langer dan de menselijke leef-tijd, te bewaren.

Rond 3100 v.Chr. werden, onder aanvoering van Koning Menes, de regio's Boven-Egypte en Beneden-Egypte verenigd tot één natie, geleid door een Farao (Menes was de eerste). Dit type schaalvergroting en vereniging vindt overal in de wereld plaats, zodat regio's transformeren in landen en volken. In het bewustzijn is een besef gegroeid/ontstaan dat er een Schepping is en dat deze goddelijk is. Tijdens dit tijdperk ontstaan de religies, zowel in het oosten als in het westen.

DE 9 TIJDPERKEN

chichen itza

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com