Het zevende Tijdperk bouwt voort op de eerste zes. Het zal in de laatste (13e) fase resulteren in het materialisme, industrialisme en technologie, democratie en republieken, een planetair bewustzijn.

Het begin van dit tijdperk wordt gedateerd op 256 jaar geleden: 1755 na Chr. De laatste (13e) fase is een kleine 20 jaar geleden ingegaan: 1992 na Chr. Tijdens deze periode vindt er een schaalvergroting van het bewustzijn plaats. Ons blikveld breidt zich uit van nationaal naar internationaal naar mondiaal (planetair). De hele wereld komt binnen handbereik. Tegelijkertijd ontwikkelt het bewustzijn zich in een nieuwe richting. Bovenop het oordeelsdenken, dat wet en regels introduceerde, verschijnt nu een machtsdenken, dat een geloof in de eigen kracht met zich meebrengt. In combinatie met de letterlijke bewustzijns-uitbreiding ontstaan een aantal nieuwe fenomenen. Heerschappijen door koningen en adel worden vervangen door democratieën en republieken. Koloniën breken uit grootmachten en worden zelfstandig. Godsdiensten krijgen concurrentie van een humanistisch gedachtengoed dat de mens mondigheid en autonomie toekent.
Natuurwetenschap ontwikkelt zich tot technologie, waarmee werktuigen worden vervangen door machines die het werk overnemen. Communicatie wordt telecommunicatie.

DE 9 TIJDPERKEN

chichen itza

Ga naar boven
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com