HET MAYAKALENDER PROJECT

Het Mayakalender Project was een observatie van actuele gebeurtenissen in het licht van het laatste tijdperk in de Mayakalender. Om een verband te zoeken tussen de energetische invloeden van het laatste tijdperk en gebeurtenissen in de wereld heb ik nieuwsberichten verzameld.
Het laatste tijdperk, de Universele Tijd genaamd, was opgebouwd uit 13 fasen of stappen van ontvouwing. Het speelde zich af van 9 maart 2011 tot 28 oktober 2011. Deze periode wijkt af van de algemene gedachte dat het einde van de Mayakalender plaatsvond op 21 december 2012.

Carl Johan Calleman maakte een studie van de Mayakalender en vond een patroon in de looptijd van deze kalender. Hij koppelde er een aantal grote ontwikkelingen aan, zodat de Mayakalender model leek te staan voor een evolutieproces op onze planeet. Dit vond ik een interessant uitgangspunt en de moeite waard om zijn model te toetsen aan mijn werkelijkheid.

Met zijn tijdsschaal kon ik precies de laatste periode afmeten. Het was allemaal erg kort dag, want deze periode duurde slechts 260 dagen. Hierin onderscheidde hij nog eens 13 fasen, die dus elk slechts 18 dagen duurde.

Het werd een klein jaartje van intensief de media volgen en de connectie met het tijdperk en de fase opzoeken. De oorspronkelijke versie van deze website bevat dan ook alle nieuws-items per fase. In deze versie heb ik alleen de samenvattingen, 13 stuks, opgenomen.

 

HOE ZIT DEZE WEBSITE IN ELKAAR?

PROJECT ARCHIEF

 

korte beschrijving van het project
Universele Tijdperk

actualiteit

bevat samenvattingen van gebeurtenissen tijdens het Universele Tijdperk
  persoonlijke noten    commentaren en bespiegelingen op bovenstaande gebeurtenissen
Galactische Tijdperk   korte beschrijving van de energetische impuls tijdens deze periode
Bronnen   auteurs en websites die ik voor dit project heb geraadpleegd
     
MAYAKALENDER   mijn begrip van en visie op de kalender
  tijdperken de 9 grote tijdperken of onderwerelden van dit grote tijdsplan
  fasen de 13 fasen of hemelen waarlangs elk tijdperk zich uitvouwt
  de tzolkin de basis van de kalender bestaande uit 13 tonen en 20 zegels
  voorbeelden van enkele evolutieprocessen in de achterliggende tijd
BIBLIOTHEEK   achtergrondartikelen en vertalingen van artikelen van Calleman

VERANTWOORDING

  van mijn keuzes en bronnen voor dit project

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Het einde van de Mayakalender is nu verleden tijd. Wat er in de laatste periode is gebeurd valt nu in de geschiedenis. Desondanks zijn een aantal gebeurtenissen verrre van afgerond en lijken achteraf een aanzet tot nieuwe paden en ontwikkelingen. Of een voortzetting van de worsteling tussen oude en nieuw "tijd".

mayanmemories © mikolas kravjansky© Mikulas Kravjansky

Go to top
JSN Boot template designed by JoomlaShine.com